Laatste poging om uithuiszetting te voorkomen mislukt, man had mogelijk illegaal bordeel

ALMERE • Wo 23 oktober 2024 | 14:04 • Woensdag 23 oktober 2024 | 14:04

Een laatste poging van een Almeerse man tegen een uithuiszetting heeft niks opgeleverd bij de rechtbank. De man wordt ervan verdacht zijn woning in de Faunabuurt te hebben gebruikt voor een seksonderneming. Daarom moet hij na bijna 20 jaar zijn appartement verlaten.

Eind vorige maand bepaalde de rechter dat ook al, maar de advocaat van de man vroeg de rechter om een heroverweging.

Volgens de rechter zijn er echter geen nieuwe feiten of omstandigheden die een nieuwe afweging kunnen rechtvaardigen.

Dakloos
Het feit dat de man nu dakloos dreigt te worden, was voor de rechter niet voldoende om de uitzetting uit te stellen. Dit komt doordat deze omstandigheden al bekend waren.

Volgens het vonnis is er daardoor geen sprake van een noodtoestand.

Uitzetting direct uitvoerbaar
De rechter benadrukt ook dat de uitzetting van de man door GoedeStede direct uitvoerbaar is.

De ontruiming van de woning staat voor woensdag gepland. Daarnaast moet de Almeerder ook de proceskosten van in totaal 814 euro betalen.

Twee vrouwen aangetroffen tijdens inval
Omwonenden klagen sinds februari 2023 over de woning. Na een undercover politieonderzoek en een inval zijn er aanwijzingen gevonden dat het huis werd gebruikt als bordeel. Zo stond in de woonkamer een bedbank. Ook werden seksspeeltjes gevonden, persoonlijke spullen van een man ontbraken.

Twee vrouwen die Spaanstalig zijn, werden tijdens de inval aangetroffen. Zij gaven toe sekswerkers te zijn. De twee vertelden honderd euro per dag te betalen om de woning te mogen gebruiken. Ook gaven ze aan dat de huurder niet in het huis woont.

Dit verhaal is gemaakt door Rachel Barten. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel