Vrachtwagen rijdt zich vast op gasfles, boete voor drie brutale bestuurders

EMMELOORD • Wo 23 oktober 2024 | 17:25 • Woensdag 23 oktober 2024 | 17:25

De snelweg A6 is bij Emmeloord bijna een uur lang dicht geweest in noordelijke richting na een ongeluk met een vrachtwagen. Drie automobilisten kunnen een boete verwachten voor het negeren van de afzetting

Volgens de politie Noordoostpolder/Urk had een vrachtwagen zich klemgereden op een gasfles. Dat gebeurde in de bocht tussen afrit Emmeloord (14) en de Munt (15). Meerdere gasflessen waren vlak voor de vrachtwagen van een aanhanger gevallen. Eentje kon de chauffeur niet meer ontwijken.

Door de afsluiting van de zogenoemde Vogelkopbocht liep het verkeer op de A6 tussen Urk en Emmeloord compleet vast. De afsluiting wekte de woede van tientallen automobilisten.

Politie NOP/Urk
"Zij vonden dit kennelijk grote onzin, toonden geen respect. Wij kregen diverse middelvingers en scheldpartijen naar ons hoofd. Ook vonden drie bestuurders het nodig de afzetting te negeren en langs de pionnen de A6 op te rijden. Zij krijgen een prent van 309 euro thuis", schrijft een van de lokale politieagenten op Instagram.

Rond 17.30 uur werd de bocht weer vrijgegeven, maar tussen Urk en Emmeloord moest verkeer alsnog rekening houden met ruim een half uur vertraging.

Drukte bij Ens
Ook bij Ens was er sprake van drukte, doordat veel automobilisten bij Emmeloord verplicht door moesten rijden de N50 op. Pas bij Ens kon dat verkeer weer omdraaien.

Verkeer op de A6 vanaf Emmeloord richting het zuiden heeft geen hinder van het ongeluk gehad.

Politie NOP/Urk

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel