Tiener (15) aangehouden na vondst vuurwerkbom in Roemeniëstraat

ALMERE • Wo 23 oktober 2024 | 6:46 • Woensdag 23 oktober 2024 | 6:46

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden die vermoedelijk een explosie wilde veroorzaken bij een woning in de Almeerse Roemeniëstraat. Dat gebeurde dinsdagavond rond 23.00 uur.

Bewoners van de straat zagen iemand lopen met een mogelijk explosief en waarschuwden de politie. Die kwam samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en Team Forensische Opsporing naar de straat voor onderzoek. Daar werd een vuurwerkbom aangetroffen.

Aan de hand van het signalement kon kort daarna de tiener worden aangehouden.

Op beelden is te zien hoe het projectiel wordt onderzocht:


Tweede explosief
Het is niet bekend of de jongen ook met de explosie van maandag te maken heeft. In de nacht van maandag op dinsdag rond 00.15 uur ging een explosief af in de straat.

Bij die explosie raakte niemand gewond. Op beelden van een cameradeurbel is te zien hoe dat de dader een explosief naar de woning gooit en wegrent.

In september was het ook al raak in de straat. Bij een andere woning in de straat ging een explosief af. Burgemeester Hein van der Loo besloot vervolgens om cameratoezicht in te stellen.

Lees ook: Zorgen bij inwoners Europakwartier na explosies en vondst van lichaam

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel