Almeers bedrijf bestaat 100 jaar en krijgt predicaat Hofleverancier

ALMERE • Wo 23 oktober 2024 | 17:39 • Woensdag 23 oktober 2024 | 17:39

De groothandel Snijders Natuursteen Almere B.V mag zich vanaf nu Hofleverancier noemen. Het predicaat wordt door de koning toegekend aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche.

Het bedrijf moet minimaal 100 jaar oud zijn en ook moeten de ondernemers van onbesproken gedrag zijn. De groothandel in natuurstenen is een eeuw geleden opgericht in Amsterdam en zit nu aan de Remmingweg in Almere Buiten.

Het predicaat werd uitgereikt door commissaris van de Koning in Flevoland Arjen Gerritsen. Dat gebeurde in bijzijn van de Almeerse burgemeester Hein van der Loo. Het is een wapenschild in de vorm van een bord dat inmiddels aan een muur hangt.

Familiebedrijf
Drie generaties lang was het bedrijf in handen van de familie Snijders. Dat veranderde toen de onderneming in 1981 verhuisde naar Almere. Het werd een B.V. en verhandelt met name grafstenen, maar niet aan particulieren. Het bedrijf heeft zeven medewerkers.

Almere heeft nu twee bedrijven die zich Hofleverancier mogen noemen. Twintig jaar geleden heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagt om het bedrijf PVH het prestigieuze predicaat te verlenen.

Het bedrijf dat doe-het-zelf artikelen exporteert vierde in 2004 het 125 jarig jubileum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel