Lelystedeling (24) aangehouden voor schietincident bij winkelcentrum

LELYSTAD • Wo 23 oktober 2024 | 14:26 • Woensdag 23 oktober 2024 | 14:26

Een 24-jarige man uit Lelystad zit vast voor betrokkenheid bij een schietpartij eind juni in de provinciehoofdstad. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man werd midden september aangehouden en zit in voorlopige hechtenis.

Bij het schietincident in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni raakte een man gewond. Hij werd op het parkeerterrein bij 't Lelycentre aangetroffen. Deze 23-jarige Lelystedeling werd naar het ziekenhuis gebracht.

Gebiedsverboden
Burgemeester Baltus van Lelystad legde het slachtoffer vervolgens een gebiedsverbod op. Dit betekende dat hij vier weken lang de provinciehoofdstad niet meer in mocht.

Nu blijkt dat ook een andere betrokkene in de zaak zo'n verbod kreeg. Wie dat is, zegt de gemeente Lelystad niet te kunnen en mogen zeggen.

Zelden opgelegd
Het gebiedsverbod werd door de gemeente opgelegd vanwege verstoring van de openbare orde of een ernstige vrees voor het ontstaan daarvan.

De politie geeft aan dat dit gebeurde om escalatie van geweld te voorkomen. Zelden wordt zo'n verbod in Lelystad opgelegd, aldus een gemeentewoordvoerder.

Het OM laat weten verder nog geen uitspraken over de zaak te kunnen doen, omdat die nog in onderzoek is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel