Voor de derde dag op rij politie in Almeers Europakwartier, explosief gevonden

ALMERE • Wo 23 oktober 2024 | 12:25 • Woensdag 23 oktober 2024 | 12:25

Het blijft onrustig in het Europakwartier in Almere Poort. Bij de Hongarijeplaats is woensdagochtend een explosief gevonden. De politie zette uit voorzorg tijdelijk de directe omgeving af. Het explosief is veiliggesteld en weggehaald en daarna werd de afzetting weer opgeheven.

De politie kan nog niet vertellen of er een verband is met de verdachte die dinsdagavond werd aangehouden met een mogelijk explosief en de explosie eerder deze week in dezelfde buurt.

Explosieven
Begin deze week ging er een explosief af in de Roemeniëstraat, vlakbij de Hongarijeplaats. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag.

Een dag later werd een verdachte aangehouden die in diezelfde Roemeniëstraat rondliep met een mogelijk explosief. Buurtbewoners zagen de persoon en waarschuwden de politie.

Een maand eerder ging er in dezelfde straat ook al een explosief af.

Lichaam
Naast de incidenten met de explosieven werd dinsdag even verderop ook nog een lichaam gevonden aan de Europalaan. Dat gebeurde tijdens het baggeren in een sloot. Het is nog niet duidelijk wie er is gevonden en of het om een man of vrouw gaat.

De politie laat weten te onderzoeken of er een link is tussen alle zaken.

Onrust bij bewoners wijk
Hoewel er nog veel onduidelijk is, maken verschillende buurtbewoners zich zorgen over de veiligheid in hun wijk. "Het is voor ons heel zorgelijk en vervelend. Er moet snel een einde aan komen", zei een vader dinsdag in de wijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel