Oud-winnares Junior Songfestival blikt na 10 jaar terug op winst: 'Ook schaduwkanten'

ZEEWOLDE • Wo 23 oktober 2024 | 13:27 • Woensdag 23 oktober 2024 | 13:27

Beroemd worden was de droom van de 14-jarige Julia van Bergen uit Zeewolde. En die droom kwam uit toen ze 10 jaar geleden het Junior Songfestival won. Inmiddels is ze 24 en heeft ze ook de schaduwkanten van de muziekindustrie leren kennen.

"Ik droomde op mijn 14e ervan om een popster te zijn en te rijden in limousines", zo schetst Julia van Bergen haar romantische beeld van het beroemd zijn.

Met het winnen van het Junior Songfestival in 2014 werd ze ook echt beroemd. Het leek een prima start om een popster te worden. Maar het werd niet alleen een wereld van glitter en glamour.

Julia in 2014

ANP
Cafeïnepillen
In werkelijkheid kreeg ze als tiener naar eigen zeggen te maken met managers die wilden dat ze cafeïnepillen ging slikken, zodat ze 's nacht kon doorwerken.

Volgens Julia werden haar vrijheden beperkt. "Ik mocht geen vriendje hebben. Maar ik moest voor een videoclip wel gaan rollebollen en zoenen met een wildvreemde", vertelt Julia. Die dat vervolgens weigerde te doen.

In haar examenjaar van de havo werd ze op school gebeld door haar toenmalige manager. Die wilde ineens geld van mij zien. "Die wilde van mij af. Hij had een andere artiest gevonden. Of ik maar even geld wilde dokken. Ik was 17."

Maatschappelijke carrière
Julia heeft nadrukkelijk gekozen voor een maatschappelijke carrière. Ze werkt als een recruiter en ze doet daar een sociale studie naast. Zingen doet ze nog steeds. Eerder dit jaar heeft ze het nummer ‘Niet Gelukt’ uitgebracht. Dat gaat over de keuzes die ze maakt.

Zaterdag doet ze mee aan Het Grote Junior Songfestival Concert in Ahoy. Dit is voor het eerst in de geschiedenis een concert met alle sterren van het Junior Songfestival van de afgelopen jaren.

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel