Almere wil af van gok- en alcoholreclames in de stad

ALMERE • Di 22 oktober 2024 | 17:24 • Dinsdag 22 oktober 2024 | 17:24

De gemeente Almere wil gok- en alcoholreclames uit het straatbeeld weren en onderzoekt momenteel hoe dit het beste kan worden aangepakt.

De gemeente is in gesprek met de drie reclame-exploitanten die verantwoordelijk zijn voor de reclameborden en andere advertenties in de stad.

Eén van de bedrijven heeft aangegeven dat zij al geen gok- en alcoholreclames plaatsen. Een ander bedrijf weigert het contract aan te passen, terwijl een derde bedrijf bereid is om mee te werken, maar waarschuwt dat dit de inkomsten van de gemeente kan verminderen.

Lees ook: Reclame maken voor alcohol en gokken mag gewoon in Lelystad

Minder inkomsten?
Op dit moment heeft de aanpassing van het reclamebeleid nog geen invloed op de inkomsten van de gemeente. Maar als het plan wordt doorgezet, zou het kunnen dat Almere minder geld binnenkrijgt van reclamebedrijven.

De gemeente laat via een raadsbrief weten dit goed in de gaten te houden en zal hierover rapporteren als er iets verandert.

Bij nieuwe reclamecontracten, zoals voor de lichtmasten, is al vastgelegd dat er geen gok- en alcoholreclames meer mogen worden geplaatst.

Beleid uitbreiden
De gemeente onderzoekt nu of of dit beleid verder uitgebreid kan worden naar andere contracten en of er nog andere reclamebeperkingen kunnen worden ingevoerd, bijvoorbeeld rondom fossiele brandstoffen.

Voor het einde van het jaar zal de gemeente de raad informeren over de uitkomsten van dit onderzoek en de mogelijke financiële gevolgen.

Dit verhaal is gemaakt door de redactie van 1Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel