Reclame maken voor alcohol en gokken mag gewoon in Lelystad

LELYSTAD • Wo 22 november 2023 | 10:07 • Woensdag 22 november 2023 | 10:07

Reclames in de buitenruimte van Lelystad voor verslavingsgevoelige producten blijven toegestaan. Een voorstel van de PvdA om reclames voor alcohol en gokken te verbieden, haalde het dinsdagavond niet in de gemeenteraad.

Verschillende partijen als de ChristenUnie, Mooi Lelystad en de SP vroegen het college regels op te stellen zodat reclames van verslavingsgevoelige producten waarvoor een wettelijke leeftijdsgrens geldt, buiten niet meer te zien zijn. In Almere en Utrecht geldt een dergelijk verbod al.

In Lelystad wil de gemeenteraad er niet aan. "Gaan we dan straks ook reclame voor koffie en suikerhoudende producten verbieden?" vroeg Jack Schoone van Leefbaar Lelystad zich af. Scarlett Zegstroo van de PVV noemde het voorstel 'extreem betuttelend'. Van de 36 aanwezige raadsleden stemden er 17 voor en 19 tegen het verbod.

Dit verhaal is gemaakt door Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband. Tips? Stuur een e-mail.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel