Nieuw motto op bekertenue Almere City is eerbetoon aan stad

ALMERE • Di 22 oktober 2024 | 21:26 • Dinsdag 22 oktober 2024 | 21:26

Almere City heeft voor dit seizoen een nieuw bekertenue uitgebracht. Jaarlijks brengt City een bekertenue uit met een ander thema, en dit jaar is het een eerbetoon aan de stad en haar inwoners. Het motto van het shirt is 'Gebouwd op klei, geboren voor strijd.'

Dit jaar is het een grijs shirt met de contouren van klei erop. Voor het eerst staan er ook namen van spelers op de rug, een grote wens van de supporters, laat Almere City op de clubwebsite weten.

Naast een shirt brengt City ook sjaals en mutsen uit in hetzelfde thema.

Bekertenues van voorgaande jaren
De traditie van bekertenues begon in 2019, toen City aantrad in een geel tenue. Sinds dat jaar heeft City elk jaar een bekertenue.

Zo hebben ze in een tenue gespeeld ter nagedachtenis aan Jergé Hoefdraad, die dat jaar overleed en deel uitmaakte van het team dat de allereerste periodetitel won. Vorig jaar speelde City in een blauw, zwart en goud tenue, ter ere van de vondst van de Kogge van Kruidenwijk in 1986.

Woensdag 30 oktober speelt City in de eerste ronde van het bekertoernooi. Zij gaan op bezoek bij de Katwijkse amateurs Quick Boys.

Dit verhaal is gemaakt door Daan van den Bor. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel