Almeerder Odukoya maakt debuut in NFL, eerste Nederlander in 24 jaar

ALMERE • Ma 21 oktober 2024 | 12:24 • Maandag 21 oktober 2024 | 12:24

Thomas Odukoya heeft zijn officiële debuut gemaakt in de NFL. De 27-jarige Almeerder is de eerste Nederlander in 24 jaar die uitkomt in de grootste American Football competitie van de wereld. Harald Hasselbach was in 2000 de laatste Nederlander.

Vanwege verschillende blessures van teamgenoten werd Odukoya voor het eerst opgenomen in de selectie. Zondagavond speelde de Tennessee Titans, de club van de Almeerder, tegen de Buffalo Bills. De Titans verloren de wedstrijd met 34-10.

De Almeerder betrad het veld als onderdeel van de zogenaamde ‘special teams’. Dat zijn teams met spelers die worden ingezet bij bepaalde situaties, zoals de kick-off of een fieldgoalpoging.

De Almeerse tight end speelt sinds 2022 bij de Tennessee Titans, maar werd dit seizoen definitief aan de selectie toegevoegd na een goed voorseizoen.

Dit verhaal is gemaakt door Daan van den Bor. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel