"Trots!" Wethouder is blij met gebruik deelfietsen in Noordoostpolder

KRAGGENBURG • Wo 23 oktober 2024 | 6:20 • Woensdag 23 oktober 2024 | 6:20

Zeshonderd ritten in een half jaar tijd: dat is de voorlopige score van de vijf fietshubs die eind maart in Noordoostpolder werden geopend. "Ik ben er heel trots op", zegt wethouder Wout Jansen van de gemeente. "Dit vind ik heel veel als start van een pilot."

De fietshubs, met elk vier elektrische deelfietsen, zijn te vinden op Schokland, in Kraggenburg, bij de Wellerwaard, en in het Kuinder- en Waterloopbos.

Ze maken deel uit van een groter netwerk dat Noordoostpolder verbindt met de Weerribben en Zuidwest-Drenthe, waardoor recreanten de hele regio kunnen verkennen. De fietsen zijn te huur voor drie euro per uur via de app 'Deelfiets Nederland'.

Ambitieus doel
Schokland is de populairste locatie waar fietsen worden gehuurd. Gevolgd door Kraggenburg. De gemeente heeft de ambitie om het aantal ritten volgend jaar te verdubbelen.

Om dit te bereiken, wordt het netwerk uitgebreid. "Het zou mooi zijn als bij het busstation in Emmeloord ook een hub komt", zegt Wout Jansen daarover. Ook wordt nagedacht over het aanbieden van speciale accommodaties.

Drie jaar
Het fietshubproject is een driejarig pilotproject. "Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over het succes", benadrukt projectleider Henk Romkes. Hij legt uit dat de mensen met de leenfiets nu vooral weer terugkeren op de locatie waar ze begonnen zijn, maar dat graag gezien zou worden dat ze vaker naar andere hubs rijden.

"Wat we inmiddels weten is dat niet alleen recreanten of bezoekers van de gebieden gebruik maken van de fiets, maar dat ook medewerkers van bedrijven of studenten de fiets gebruiken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel