Wethouder: reizigers moeten zelf melding maken als volle bus ze voorbijrijdt

NOORDOOSTPOLDER • Di 22 oktober 2024 | 9:56 • Dinsdag 22 oktober 2024 | 9:56

Busreizigers die bij haltes in Noordoostpolder voorbijgereden worden door een volle bus moeten daar vooral zelf melding van blijven maken. Die oproep deed wethouder René van Amersfoort maandagavond tijdens een commissievergadering.

Arja Heerspink van de Politieke Unie vroeg hem hoe het kan dat vervoerder EBS ondanks grote beloften nog steeds met problemen kampt.

Volgens haar blijven bussen in Noordoostpolder met regelmaat te laat komen en slaan ze haltes over wanneer de bus te vol is. Ze wilde weten welke stappen het college van B en W heeft genomen richting EBS.

Verbeteringen
De wethouder zegt dat hij op 3 oktober nog een vervoersberaad bij de provincie met alle Flevolandse collega's heeft gehad. Daarbij zou zijn aangegeven dat de situatie in Flevoland langzaam verbetert. In Noordoostpolder zou het zelfs beter verlopen dan in andere gemeenten.

Maar ook Van Amersfoort heeft van recente onacceptabele situaties gehoord. Volgens de wethouder zou lijn 141 die van Urk naar Kampen rijdt, met regelmaat de halte in Tollebeek overslaan. De bus is dan op Urk al helemaal propvol.

Ook in Ens is het overslaan van de halte een geregeld voorkomend fenomeen. Twee weken geleden maakten we daar nog deze reportage over met Thomas en Ties:

Zelf bellen
Van Amersfoort gaf aan dat meldingen van volle bussen niet altijd de vervoerder of de provincie bereiken. De busreiziger zelf zou dat altijd door moeten bellen. Raadslid Heerspink vroeg zich daarop af of reizigers wel weten waar ze dit moeten melden.

Wethouder Van Amersfoort vertelde dat dit gedaan moet worden in de OV-app die de meeste scholieren gebruiken. Maar ook zou er gebeld kunnen worden met de klantenservice van EBS.

Hij zegde toe te willen kijken of deze informatie duidelijker aan busreizigers uit Noordoostpolder doorgegeven kan worden.

Niet nieuw
De situatie met volle bussen speelt al bijna een jaar. Eigenlijk al vanaf het moment dat EBS het busvervoer overnam in delen van Flevoland, Overijssel en Gelderland.

Over de problemen die er nu nog zijn zegt EBS dat ze die aan het monitoren zijn. Als blijkt dat het probleem met te volle bussen structureel is dan worden er volgens het vervoersbedrijf maatregelen genomen. Denk daarbij aan het inzetten van extra lange bussen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel