Huizenprijzen in Flevoland gaan door het dak, 'einde prijsstijging nog niet in zicht'

FLEVOLAND • Di 22 oktober 2024 | 6:30 • Dinsdag 22 oktober 2024 | 6:30

De huizenprijzen in Flevoland stijgen sneller dan gemiddeld. Landelijk staat Flevoland in de top drie van de provincies waar de huizenprijzen het meest zijn gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De cijfers gaan over het derde kwartaal van dit jaar. Die laten landelijk een prijsstijging zien van 11 procent. De woningen in Flevoland werden zo'n 12 procent duurder, in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden.

Utrecht koploper
De provincie Drenthe neemt de tweede plaats in. De absolute nummer één is de provincie Utrecht waar woningen 14.4% duurder zijn. "Dat heeft waarschijnlijk zijn effect op de huizenprijzen in Flevoland", verwacht Peter Hein van Mulligen van het CBS.

Woningen in Utrecht zijn voor veel woningzoekers te duur. Als alternatief wordt er dan gezocht in Almere of Lelystad met als gevolg dat dit de prijzen opdrijft.

Hier goedkoper
De gemiddelde woningwaarde in Flevoland ligt op 428.000 euro. Dat is zo'n 40.000 euro goedkoper dan het landelijk gemiddelde. Het zou volgens Van Mulligen heel goed kunnen dat de huizenprijs in Flevoland verder blijft stijgen.

Over verwachtingen zeggen de cijfers niet veel. Een jaar geleden kende de stijging van de huizenprijzen een dip, ondanks dat er nog wel sprake was van een grote schaarste.

Wat nog steeds geldt, is dat veel woningzoekers genoeg te besteden hebben. Ook is het aanbod aan woningen laag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel