Burgemeester: Woningcorporatie wil slachtoffers schietpartij niet terug in huurhuis

DRONTEN • Do 19 september 2024 | 14:12 • Donderdag 19 september 2024 | 14:12

Wat woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten betreft, keren de slachtoffers van de schietpartij in Dronten niet terug naar hun huurhuis aan de Blaasbalg. Dat zegt burgemeester Jean Paul Gebben.

Omwonenden zijn boos over het feit dat de slachtoffers niet eerder uit hun huis zijn gezet, omdat ze voor veel overlast zouden hebben gezorgd.

Dat dit met een andere overlastgever in Dronten deze week juist wél gebeurde, riep dan ook veel vragen op. Die vragen werden dinsdag gesteld tijdens een tweede bijeenkomst voor buurtgenoten.

Bij deze besloten bijeenkomst waren een stuk minder mensen aanwezig dan vorige week. Toen kon iedereen die daar behoefte aan had komen, nu waren er uitnodigingen verstuurd. Zo'n 35 mensen kwamen naar de bijeenkomst.

Burgemeester: Beide gevallen niet met elkaar te vergelijken
Buurtbewoners gingen eerst een uur in gesprek met de burgemeester, om vervolgens nog anderhalf uur met elkaar en met hulpverleners te spreken. "Mijn indruk was dat het een goede bijeenkomst was ", zegt Gebben.

Volgens de burgemeester waren er veel dezelfde vragen, zoals: 'Hoe heeft dit kunnen gebeuren?' en 'Had dit voorkomen kunnen worden?'. Een nieuwe vraag die veel voorbijkwam, ging over de sluiting van een andere woning in Dronten. Die was afgelopen maandag aan De Boegspriet.

Daar is het de burgemeester wel gelukt om de woning te sluiten, voordat het helemaal fout zou gaan. Volgens de burgemeester zijn beide gevallen niet met elkaar te vergelijken. Dat komt onder meer omdat de rechter al uitspraak had gedaan over de huurder aan De Boegspriet, zei Gebben.

Lees ook: Waarom sloot burgemeester Gebben het huis aan de Blaasbalg niet?
Nieuwe bijeenkomsten op komst
De gemeente vond het belangrijk de pers voor de eerste bijeenkomst uit te nodigen, maar koos er deze keer voor de beslotenheid op te zoeken. Gebben: "Dit is een huiskamermoment waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan en we vonden het gepast daarvoor deze keer geen pers uit te nodigen."

Over drie à vier weken vindt een nieuwe besloten bijeenkomst plaats. De burgemeester is van plan hiermee door te gaan totdat er geen behoefte meer aan is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel