Pony's na lange zoektocht gevonden bij klas die op schoolkamp is

BANT • Vr 14 juni 2024 | 16:27 • Vrijdag 14 juni 2024 | 16:27

Ze staan nog steeds voor een raadsel, Thalassa en Harold, eigenaren van manege Noordoostpolder in Bant. Vrijdagochtend vroeg ontdekte Thalassa bij het voeren van de paarden tot haar schrik dat er twee ontbraken. Shetlandpony's Bella en Minnie waren in geen velden of wegen te bekennen.

En dat terwijl, net zoals elke avond al elf jaar lang, alles goed was afgesloten. Elke nacht worden de dieren van de buitenbak in de binnenbak gezet. Dan doen de twee eigenaren de deuren ook op slot.

Groot bos, kleine paarden
Toch staan de eigenaren nu voor een probleem. "Het bos is best wel groot en de dieren zijn klein, als ze in het bos lopen dan kunnen we ze moeilijk zoeken."

Toch zit er niets anders op. Thalassa verdwijnt met de auto het bos in, op zoek naar Bella en Minnie. Ook boswachter Harco Bergman wordt ingeschakeld om mee te zoeken. Harold blijft achter op de manege om te kijken of de dieren daar ergens staan.

Het verblijf van de paarden

Paarden in de tuin
"Toen ik op het erf was, kwam er iemand aan op de fiets", vertelt Harold. "Die verbleef met een school op vakantiepark Eigen Wijze. Hij had twee shetlanders gevonden en ze vastgebonden en vroeg of wij er een paar kwijt waren." Een anderhalf uur durende zoektocht komt tot een eind.

De man ontdekte de twee paarden toen ze 's ochtends vroeg wakker werden op het vakantiepark dat 800 meter van de manege ligt. "Toen zagen ze twee shetlanders in de tuin staan te eten bij het vakantiepark."

'Walk of shame'
Wat volgt is, in de woorden van de eigenaar, een 'walk of shame' voor de twee paarden. Al komen de dieren vanwege hun 'dikke pens' bijna niet meer vooruit, ze hebben namelijk uren gras kunnen eten. "Die zitten een paar dagen op dieet, dat moet even wat minder", zegt Harold.

Hoe de dieren hebben kunnen ontsnappen is nog steeds niet helemaal duidelijk. Mogelijk hebben ze zich op één of andere manier door de deuren heen gewurmd, zeggen Harold en Thalassa. Die worden nu iets zwaarder gemaakt, zodat een ontsnapping in de toekomst hopelijk niet mogelijk meer is.

'Walk of shame'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel