Bewoners mogen weer terug hun huis in na explosie, politie blijft wel extra alert

SWIFTERBANT • Do 13 juni 2024 | 13:44 • Donderdag 13 juni 2024 | 13:44

De bewoners van een huis aan de Dahliastraat in Swifterbant mogen weer terug naar huis. Eind mei ging er een explosief af bij de woning. Daarop besloot burgemeester Jean Paul Gebben dat de woning voor twee weken gesloten werd. Volgens de gemeente is er op dit moment geen aanleiding meer voor een sluiting of voor andere zichtbare maatregelen. Wel blijven de politie en boa's extra alert.

De explosie vond plaats op zondagnacht rond 02:00 uur. Volgens omwonenden was de knal zo hard dat het hele dorp het hoorde. De bewoners van het huis waren thuis toen het gebeurde maar raakten niet gewond. Wel is de voorgevel van het huis beschadigd.

Beelden van de explosie via een bewakingscamera in de buurt:

De explosie kwam hard binnen bij bewoners van het dorp, waar zo'n 6500 inwoners wonen. Ze zijn bang dat het nog een keer gebeurt.

"Een gigantische angst", vertelde een bewoner eerder. "Waarom? En gaat dit vaker gebeuren, dat is wel de schrik die je hebt. Dat hoor je ook van andere buurtbewoners".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel