Raad Almere akkoord met terugkoop Floriadeterrein, planning woonwijk Hortus begint opnieuw

ALMERE • Vr 31 mei 2024 | 6:52 • Vrijdag 31 mei 2024 | 6:52

De gemeente Almere gaat het Floriadeterrein terugkopen van projectontwikkelaar Weerwater CV voor een bedrag van 51 miljoen euro. Daar heeft de gemeenteraad donderdagavond mee ingestemd.

Daarmee komt er een eind aan een lange impasse tussen de gemeente en de projectontwikkelaar over de manier waarop de toekomstige woonwijk Hortus wordt ingericht. De ontwikkelaar was van plan om daar 660 woningen te bouwen. De gemeente ziet er liever een stuk meer.

Lees ook: Hommeles in Hortus: Waarom de Floriadewoonwijk maar niet van de grond komt

Nu het Floriadeterrein weer rechtstreeks in handen van de gemeente komt, kan die een nieuw plan ontwerpen voor Hortus. Daarbij is het mogelijk dat de oorspronkelijke plannen voor een groene, autoluwe wijk komen te vervallen. Wethouder Jesse Luijendijk vertelde tijdens een eerdere vergadering dat de wijk niet anders zou worden dan andere wijken.

Lees ook: Politiek heeft veel vragen over wens terugkopen Floriadeterrein voor 51 miljoen euro

Het bedrag van 51 miljoen is volgens het college gebaseerd op het geld dat ontwikkelaar Weerwater CV al heeft uitgegeven om het Floriadeterrein bouwrijp te maken. Toch vinden sommige partijen dat het om veel geld gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel