Reddende engeltjes in Almere en zelfgemaakte pokébowls op Urk, dit zijn de best bekeken berichten op sociale media

FLEVOLAND • Do 26 december 2024 | 6:57 • Donderdag 26 december 2024 | 6:57

Het jaar loopt op z'n einde, een mooi moment om terug te blikken op wat jullie het meest heeft beziggehouden op onze sociale media zoals Instagram, Facebook en TikTok.

Van opmerkelijk nieuws tot hartverwarmende verhalen: dit zijn de vijf best bekeken en meest besproken berichten van het jaar. Herinner jij deze posts nog?

1. Jonge pokébowl-ondernemer op Urk
Jacolien Lens, een ondernemende 12-jarige uit Urk, runt een succesvol pokébowlbedrijfje vanuit haar ouders keuken. Wat begon als een hobby groeide, mede dankzij promotie door een influencer, uit tot een onderneming met bestellingen van wel 150 kommen per keer.

Met het verdiende geld kocht ze al een elektrische fiets en ze droomt van een toekomst vol luxe. Ondanks de drukte neemt Jacolien ook tijd om van andere dingen te genieten. Daarom kookt ze nu nog maar twee keer in de week haar pokébowls.

2. Reddende engelen in Almere
Myrthe uit Almere twijfelde afgelopen mei geen moment toen ze haar 4-jarige buurjongen Aiden in het water zag liggen. Met haar kleren nog aan sprong de 11-jarige in de Wetering en haalde de kleuter veilig naar de kant.

Haar jongere zusje Linde alarmeerde hun moeder, die net op tijd arriveerde. Dankzij de moedige actie van Myrthe bleef een groot drama uit. De buurt was ontzettend onder de indruk van haar moed. Later kreeg ze een medaille van burgemeester Hein van der Loo voor haar dappere actie.

3. Veel te veel ruimte in Almere
Alice Sprangers uit Almere wilde graag haar te grote woning inruilen voor een traploze, kleinere woning, passend bij haar situatie. Maar de regeling die voorrang biedt, geldt pas vanaf 55 jaar, waardoor de 52-jarige vastzit in een huis dat niet meer geschikt is. Ondanks haar wmo-indicatie blijft Alice afhankelijk van regels die haar in de weg staan. Ze hoopte dat de gemeente en woningcorporaties meer maatwerk gingen leveren.

Honderden mensen reageerden op het interview met Sprangers via Facebook. "Daar ben ik best van geschrokken", vertelde ze een week na de reportage. "Meer dan vijftienhonderd waren het er toen ik de laatste keer keek. Dat had ik niet verwacht."

4. Helemaal jezelf zijn op de camping
De lhbtiq+-camping De Paradijsvogel bracht dit jaar jongeren en ouders samen op een veld in Dronten, waar iedereen zichzelf kon zijn. Met tenten, campers en tipitenten vonden de bezoekers steun, herkenning en nieuwe vriendschappen.

Voor ouders was het een veilige plek om ervaringen te delen, terwijl jongeren genoten van de vrijheid en gelijkgestemdheid. Het weekje kamperen bood hen een krachtig gevoel dat een heel jaar meegaat.

5. Busje komt zo...
Scholieren uit Ens, zoals Thomas en Ties, worstelden dagelijks met overvolle bussen die hen niet kunnen meenemen.

Lijn 141 naar Kampen zit tijdens de spits zo vol dat veel passagiers moeten wachten op extra ritten, waardoor ze steevast te laat op school komen. Hoewel de jongens er nuchter onder blijven dankzij een brief van hun school, blijft het probleem aanhouden.

Vervoerder EBS beloofde de situatie te monitoren en overweegt maatregelen. Het bericht werd goed bekeken op Instagram, maar ook op TikTok waren de jongens een hit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel