Landschapskunstwerk voor 50ste verjaardag Almere geschrapt

ALMERE • Do 23 mei 2024 | 7:35 • Donderdag 23 mei 2024 | 7:35

De bouw van het landschapskunstwerk 'Reed Bank Cycles' van de Japanse kunstenares Sachi Miyachi gaat niet door. Dat laat de gemeente Almere weten.

Het kunstwerk zou deze lente worden geplaatst aan het Weerwater om het 50-jarig bestaan van de stad in 2026 te vieren.

Het project is stopgezet om te bezuinigen. De gemeente zit met grote tekorten door onder meer de verliezen op de Floriade. Voor het kunstwerk was ongeveer 450.000 euro uitgetrokken.

"Elke bezuiniging doet pijn"
De gemeente zegt het besluit te betreuren. "Het doet altijd pijn om te moeten bezuinigen", zo laat een woordvoerder weten. De keuze om dit project te schrappen had er ook mee te maken dat het werk aan het project nog niet heel ver gevorderd was. Zo was de bouw van het werk nog niet begonnen en was de exacte locatie aan het Weerwater nog niet bepaald.

De kunstenares is op de hoogte gebracht van het besluit. Het werk wat zij voor het project heeft gedaan is volgens de woordvoerder al betaald.

"Verjaardagsfeest Almere gaat wél door"
'Reed Bank Cycles' zou een 'tijdelijke, beeldbepalende papiermolen' worden aan het Weerwater waar Almeerders zelf papiergeld voor de stad konden maken. De inspiratie voor het kunstwerk was een herdenkingsmuntje dat is gemaakt toen Almere 1 jaar bestond.

De papiermolen had 7 meter hoog en 20 meter lang moeten worden. Volgens de woordvoerder van de gemeente betekent het schrappen van het project niet dat het 50 jarig bestaan van de stad niet meer gevierd wordt: "Het feest leunt niet op één project".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel