CU-SGP waarschuwt voor verkapte bezuinigingen op bieb en zwembad

NOORDOOSTPOLDER • Zo 12 november 2023 | 9:06 • Zondag 12 november 2023 | 9:06

Het gemeentebestuur van Noordoostpolder dreigt een verkapte bezuiniging op onder meer de bibliotheek, het jongerenwerk en het zwembad door te voeren. Daarvoor waarschuwt de ChristenUnie-SGP.

De subsidies voor de komende jaren zijn volgens fractievoorzitter Sjoerd de Boer gebaseerd op een veel te laag inflatiecijfer. De gemeente zou de organisaties daarmee tekort doen.

De gemeenteraad in Noordoostpolder praat maandag over de begroting voor volgend jaar. Ook de gemeentelijke subsidies voor allerlei maatschappelijke organisaties zijn in die begroting opgenomen.

Volgens Sjoerd de Boer is er voor het bijstellen van de subsidies altijd een correctiefactor van het Rijk gebruikt."Maar nu wijkt het college daar plotseling vanaf. In de praktijk betekent dit dat de organisaties in plaats van 7 procent maar 3,9 procent extra subsidie krijgen."

"Het gaat heel sluipend en stilzwijgend, maar het betekent heel veel: 15.000 euro bezuiniging op ons zwembad, 37.000 euro op de bibliotheek, 10.000 euro op ons preventieve jongerenwerk en ga zo maar door!"

Amendement
De ChristenUnie-SGP heeft een uitgebreid amendement opgesteld op de voorgestelde begroting. "Ik ga graag het debat aan met de gemeenteraad. Of we dit de samenleving aan willen doen", stelt De Boer. "Als we met het hart voor elkaar naar het onderwerp kijken, kunnen we niet anders dan de rijksinflatie van 7 procent volgen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel