Opgelet: A6 tussen Lelystad-Noord en Urk hele weekend dicht

FLEVOLAND • Vr 9 juni 2023 | 6:00 • Vrijdag 9 juni 2023 | 6:00

Op de A6 is dit weekend geen verkeer mogelijk tussen Lelystad-Noord en Urk. Dit vanwege asfalteringswerkzaamheden op de Ketelbrug. Wie richting het noorden wil rijden krijgt daardoor te maken met omleidingen en files. Vorig weekend was dat ook al het geval, toen de Ketelbrug in zuidelijke richting dicht was.

Rijkswaterstaat zet nu verkeersregelaars in om de ergste drukte in goede banen te leiden. "We hebben gezien dat het op een aantal kruispunten erg druk wordt, dus nemen we deze maatregel", vertelt Assia Messouli. Vooral op de N50 en Hanzeweg (N307) liep het verkeer vorig weekend vast.

De snelweg gaat om 22:00 uur vrijdagavond dicht en om 05:00 uur maandagochtend weer open. Verder rijden dan de afslag Lelystad-Noord is tussen die twee tijdstippen niet mogelijk.

Files op de N50

'Dit is echt nodig'
De werkzaamheden beperken tot één rijstrook, zodat verkeer er alsnog langzaam langs kan, is volgens Rijkswaterstaat niet mogelijk op de Ketelbrug. "We moeten de weg echt volledig afsluiten. Omdat we de veiligheid van de wegwerkers willen waarborgen. Maar ook de veiligheid van weggebruikers."

Na het asfalteren zullen er ook nieuwe strepen op de weg geplaatst worden en vinden er een aantal andere werkzaamheden plaats. "Dit kun je niet in enkele avonden of nachten doen", zegt Messouli. "Dus kiezen we ervoor om de weg volledig af te sluiten." Het alternatief was dat de A6 meerdere weekenden in de avonduren dicht zou moeten.

'Kies de juiste omleidingsroute'
Rijkswaterstaat probeert verkeer dat met de werkzaamheden te maken krijgt al heel vroeg om te leiden. Wie bijvoorbeeld vanuit Amsterdam richting Emmeloord rijdt, wordt geadviseerd de A1 en A28 te pakken.

Over de A6 tot aan Lelystad doorrijden en dan omrijden via N-wegen is niet wat Rijkswaterstaat aanraadt. Lokale wegen hebben namelijk een stuk minder capaciteit dan snelwegen.

Automobilisten wordt geadviseerd gebruik te maken van de routeplanner op de website rwsverkeersinfo.nl. Daarin worden alle werkzaamheden en omleidingsroutes aangegeven.

Parallelweg dicht
Hoewel de afsalteringswerkzaamheden beperkt blijven tot de hoofdrijbaan tussen Lelystad en Urk, is ook de parallelweg dit weekend dicht. Deze kan dus niet gebruikt worden als omleidingsroute. "We sluiten hem af om sluipverkeer tegen te gaan. De parallelweg is niet bedoeld en gemaakt voor de hoeveelheid verkeer die normaal gesproken op de A6 rijdt", legt Messouli uit.

Alleen landbouwverkeer, hulpdiensten en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden de parallelweg wel gebruiken.

Ook werkzaamheden aan dijk Lelystad-Enkhuizen
Ook de provincie Flevoland voert het weekend van 10 en 11 juni werkzaamheden uit aan de weg. Van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni wordt van 20.00 tot 06.00 uur gewerkt aan de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel