De druk was te hoog, maar uiteindelijk is squasher Schwab terug in de eredivisie

ALMERE • Do 17 oktober 2024 | 13:38 • Donderdag 17 oktober 2024 | 13:38

Met een grote glimlach op zijn gezicht stapt Anthony Schwab (24) van de squashbaan af in Almere. Hij heeft het plezier weer helemaal terug in de sport en speelt opnieuw in de eredivisie.

Op 14-jarige leeftijd maakte hij als jongste speler ooit zijn debuut in de eredivisie voor Flevoparq Dronten. Schwab werd gezien als groot talent, maar kon niet goed met die druk omgaan. Al snel gooide hij zijn racket in een hoek van de kamer en stopte met de sport.

Druk
"Die druk was best wel hoog en uiteindelijk ben ik voor voetbal gegaan", zegt Schwab. Vijf jaar lang raakte hij zijn racket niet meer aan en gooide alles op het voetbal.

Hij speelde bij de jeugd van ASV Dronten. Tot het moment dat het toch weer ging kriebelen en hij weer wilde squashen. Dat was vier jaar geleden en nu is Schwab terug op het hoogste niveau.

Hij speelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Ridderkerk. De Almeerder liet zien het spelletje nog altijd te beheersen. Hij won met 11-9, en twee keer 11-7 van Andre Igelbrink.

De andere twee duels werden niet gewonnen en zo verloor de thuisploeg uiteindelijk met 6-3 van Ridderkerk. Almere heeft na twee wedstrijden vier punten gehaald in de eredivisie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel