Veehouders moeten beboet worden als ze dieren niet goed beschermen tegen wolf, aldus PvdD

FLEVOLAND • Di 22 oktober 2024 | 15:09 • Dinsdag 22 oktober 2024 | 15:09

Als dierenhouders geen maatregelen nemen tegen de wolf, dan moeten ze bij een aanval van het dier geen schadevergoeding krijgen maar een boete. Dat wil de Partij voor de Dieren in Flevoland.

De partij wijst Gedeputeerde Staten op een wet die dierenhouders verplicht om hun dieren te beschermen tegen aanvallen van roofdieren, zoals de wolf. De provincie moet daar volgens de partij op toezien.

Nalatig
De provincie heeft de afgelopen jaren zeven schadevergoedingen toegekend voor aanvallen van een wolf. Bij deze situaties was er volgens de PvdD sprake van nalatigheid, omdat er geen maatregelen waren genomen om de wolf tegen te houden.

Naast een boete zou er ook een betere informatievoorziening moeten komen voor dierenhouders. Dat moet desinformatie tegengaan en zo kunnen eigenaren van vee beter op de hoogte worden gebracht over de verplichtingen die ze volgens de partij hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel