Nieuwe antennes en gevelplaten: kerktoren Biddinghuizen krijgt opknapbeurt

BIDDINGHUIZEN • Za 21 september 2024 | 14:00 • Zaterdag 21 september 2024 | 14:00

De kerktoren van Biddinghuizen staat sinds deze week in de steigers. Dat is vanwege werkzaamheden, laat het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen weten. Bovenin de toren zit asbest en dat wordt de komende tijd verwijderd. Ook wordt er nieuwe gevelbeplating geplaatst. In de toren zitten ook antennes voor telefoonverbindingen. Die worden ook vervangen.

Tijdens de transformatie van het kerkcentrum in het multifunctioneel centrum zijn de werkzaamheden in de kerktoren nog niet meegenomen. Daar was toen nog niet voldoende geld voor.

Inmiddels is er wel voldoende budget en zijn de werkzaamheden gestart. Aan de voet van de kerk liggen ook twee jeu des boulesbanen. Eén daarvan kan tijdens de werkzaamheden niet gebruikt worden.

De klokken aan de toren blijven wel in gebruik tijdens de renovatie. Eind oktober zullen de werkzaamheden klaar zijn en gaan de steigers weer weg.

Monument
In 1965 maakte een Amsterdamse architect plannen voor de bouw van een kerk in Biddinghuizen. Twee jaar later werd de kerk officieel in gebruik genomen. De toren is een officieel gemeentelijk monument.

Een groot deel van de kerk is recent gesloopt. Daarvoor in de plaats is het multifunctioneel centrum De Binding gebouwd, met onder meer een restaurant, sportzaal en diverse verschillende, kleinere zalen. Het oude gedeelte, dat eerst werd gebruikt door de katholieke kerk, is blijven staan en wordt nu door zowel de katholieke kerk als de protestantse gemeente gebruikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel