Echtpaar in Emmeloord zamelt goederen in voor slachtoffers van overstromingen

EMMELOORD • Do 19 september 2024 | 6:22 • Donderdag 19 september 2024 | 6:22

Het Poolse echtpaar Jolanta en Krzysztof Bukowinski uit Emmeloord zamelt goederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in Polen. Ze hebben een oproep op Facebook geplaatst met de vraag of inwoners van Noordoostpolder mee willen doen aan de actie.

Storm Boris raasde de afgelopen week over Centraal- en Oost-Europa en liet een spoor van vernieling achter. De storm heeft met name Polen, Roemenië, Oostenrijk en Tsjechië getroffen. Het noodweer leidde tot overstromingen, stroomuitval en verstoring van het treinverkeer. Er zijn meerdere doden gevallen en duizenden mensen zijn geëvacueerd.

Jolanta en Krzysztof zeggen het nieuws op televisie te hebben gezien en ze dachten meteen dat ze iets moeten doen om te helpen. "Zo is de actie begonnen." Hun eigen familieleden in het land van herkomst zijn overigens niet getroffen door de watersnood.

Welke spullen zijn nodig?
Volgens Krzysztof en zijn vrouw is van alles nodig in de getroffen gebieden zoals schoonmaakmiddelen, luiers, powerbanks, zaklampen, doucheartikelen, bezems, melkpoeder, schoolspullen en speelgoed.

In een bedrijfspand aan de Betonweg kwamen woensdagmiddag de eerste spullen binnen. "Op dit moment hebben we water gekregen, luiers, tandpasta, tandenborstels. Wij hebben ook dierenvoer gekregen en kleding. Dus heel veel", zegt Krzysztof.

Vrijdag gaat de eerste lading met hulpgoederen van Emmeloord naar de stad Klodzko, vlakbij de grens met Tsjechië.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel