Jonge overvaller in Almeerse snackbar overmeesterd door omstanders: 'Dapper gehandeld'

ALMERE • Wo 18 september 2024 | 19:25 • Woensdag 18 september 2024 | 19:25

In een snackbar in Almere Buiten hebben omstanders woensdagavond een overvaller gepakt. Een jongeman deed rond 18.45 uur een poging om snackbar De Fauna in de Beverstraat te overvallen. Een getuige laat aan omroep Flevoland weten dat het een medewerker van de eettent was die de overvaller overmeesterde. "Hij heeft enorm dapper gehandeld."

Volgens de politie kwam de verdachte binnen met iets dat op een wapen leek. De getuige vertelt: "Er waren twee mensen in de zaak waaronder ik. Wij zijn de snackbar uitgerend en hebben 112 gebeld. Alle lof is voor de medewerker die meteen actie ondernam."

Ambulancepersoneel kwamen naar de plek van de overval, maar er zou niemand gewond zijn geraakt. Agenten hebben de jongeman aangehouden. Hij zit vast voor verhoor. Zijn identiteit is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van de politie. Ook is nog niet duidelijk welk wapen hij bij zich had.

Déjà vu
Het is niet de eerste keer dat een overval op de horecazaak werd verijdeld. De snackbar annex afhaalchinees was bijvoorbeeld vijf jaar geleden ook al eens het doelwit van een overvaller. Ook toen konden de verdachten niets buit maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel