Urkers komen met 21 ideeën voor uitgaan in het dorp, onder meer een padelbaan en jongerencafé

URK • Wo 18 september 2024 | 15:08 • Woensdag 18 september 2024 | 15:08

Een subsidiepot van vier ton voor initiatieven die veilig uitgaan op Urk bevorderen, is voor driekwart verzegd. Dat meldt de gemeente Urk. Er zijn tot nu toe 21 aanvragen voor het geld binnengekomen. "Onze inwoners willen er samen de schouders onder zetten", zegt de gemeente trots.

Plannenmakers hebben bijvoorbeeld themafeesten en uitgaansavonden op verschillende locaties voorgesteld, waarvan een deel een christelijke insteek heeft.

Andere Urkers willen graag een padelbaan starten, maar ook een jongerencafé bij een sportlocatie wordt onderzocht. Verder zijn er plannen voor een gamecafé, bowlingbaan en en koffiecafé langsgekomen.

Begin dit jaar stelde de Urker gemeenteraad 200.000 euro beschikbaar waarmee veilig uitgaan voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar mogelijk gemaakt moet worden. Het plaatselijke Willem Hoekstra Fonds verdubbelde dat bedrag. Het fonds heeft het algemeen maatschappelijk belang op Urk voor ogen en heeft giften aan verschillende doelen gedaan.

Initiatieven starten dit jaar
Volgens de gemeente komen de ideeën vanuit allerlei groepen, stichtingen en ondernemers. Ook zijn groepen ouders nauw betrokken bij de plannen. Sommige voorstellen kunnen al dit jaar uitgevoerd worden, andere ideeën hebben wat meer tijd nodig, omdat bijvoorbeeld een nieuw gebouw nodig is.

Urkers kunnen nog altijd aanspraak maken op de resterende 100.000 euro. Daarvoor kan een aanvraag worden ingediend via de site van de gemeente.

Er is een aantal voorwaarden: zo moet een initiatief op Urk plaatsvinden en een openbaar karakter hebben. Het moet daarnaast een positieve impact hebben op de plannen van de gemeente voor veilig uitgaan.

Lees ook: 'Nieuwe uitgaanscultuur nodig op Urk, huidige situatie onhoudbaar'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel