Tandarts uit Lelystad krijgt boete en wordt geschorst voor sturen verkeerde rekeningen

LELYSTAD • Do 8 juni 2023 | 20:32 • Donderdag 8 juni 2023 | 20:32

Tandartspraktijk H.K. Tjan Tandheelkunde B.V. uit Lelystad moet een boete van 227.000 euro betalen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) omdat hij duizenden verkeerde rekeningen naar patiënten en zorgverzekeraars stuurde. Ook zou de tandarts een administratie hebben die niet klopte en was hij niet transparant genoeg. De tandarts krijgt zelf ook nog een boete. Hij moet ruim 68.000 euro betalen, omdat hij geen maatregelen nam om de situatie te verbeteren.

In de periode 2018 tot medio 2021 verstuurde de tandarts de duizenden verkeerde rekeningen. Hij rekende regelmatig te veel of hij vroeg geld voor zorg die hij niet leverde. Ook zou de tandartspraktijk niet vooraf kenbaar maken aan patiënten hoeveel een behandeling zou kosten. De NZa kwam daar in februari 2022 achter en waarschuwde de tandarts dat hij daarmee moest stoppen.

De tandarts is nu voor 1 jaar geschorst uit het BIG-register. Daarin staan alle zorgaanbieders die zorg mogen verlenen. Tijdens die periode mag hij dus niet meer werken als tandarts.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel