Dorpsbelang Tollebeek wil niet dat nieuw fietspad boulevard doorkruist

TOLLEBEEK • Do 17 november 2022 | 6:30 • Donderdag 17 november 2022 | 6:30

Dorpsbelang Tollebeek is het niet eens met een plan van de provincie Flevoland om het fietspad langs het dorp aan te passen. Ondanks meerdere gesprekken vindt Dorpsbelang dat er geen gehoor is gegeven aan de bezwaren vanuit het dorp.

De Tollebekers hebben daarom een brief gestuurd aan de provincie en de gemeente Noordoostpolder. Ze hopen dat de provincie nog een keer in Tollebeek komt kijken om de bezwaren met eigen ogen te zien.

Christian Bleeker van Dorpsbelang Tollebeek

Op dit moment houdt het betonnen fietspad langs de Urkerweg op ter hoogte van de protestantse kerk in Tollebeek. Daarna moeten fietsers over de klinkerweg die onder meer langs de supermarkt leidt. Ze delen de weg dan met gemotoriseerd verkeer. Pas ter hoogte van mechanisatiebedrijf Naaktgeboren gaat het fietspad richting Emmeloord verder. Het fietspad zou volgens de provincie aaneengesloten moeten zijn om zo een snelfietsroute zonder onderbrekingen tussen Urk en Emmeloord te vormen.
Welke nieuwe route moet er komen?
De provincie ziet daarom een nieuwe fietsoversteek voor zich ter hoogte van de dorpsfontein. Het fietspad zou dan via de groenstrook langs de Urkervaart aansluiten op het fietspad bij de Tollebekerbrug. Maar een fietspad door de Tollebeker Boulevard ziet Dorpsbelang niet zitten. In dat geval moeten er namelijk verschillende bomen weg en verdwijnt een doorkijkje naar de muziektempel bij de Urkervaart. Ook zien de Tollebekers gevaren voor de verkeersveiligheid. Het nieuwe fietspad zou namelijk ook de trailerhelling bij de Urkervaart doorkruisen. Deze helling wordt in de zomermaanden veel gebruikt. "Juist door het vele gebruik en de drukte kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met passerende fietsers." In de huidige situatie loopt het fietspad langs deze trailerhelling.

Dorpsbelang wil graag meedenken over een alternatief dat minder inbreuk betekent op de 'Tollebeker Boulevard'. Ook kan een eventuele nieuwe fietsoversteek op een veel veiligere plek aangelegd worden, denken de vertegenwoordigers van het dorp.

De Tollebeker Boulevard

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel