Laatste loodjes voor opening van nieuwe schoolcampus Porteum

LELYSTAD • Ma 23 augustus 2021 | 6:00 • Maandag 23 augustus 2021 | 6:00

In het grootste deel van Flevoland start deze week het nieuwe schooljaar. Alleen in Zeewolde hebben de leerlingen nog een weekje vakantie. En ook de leerlingen van de nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad moeten nog een week wachten. Dat komt omdat leraren zich nog moeten installeren.

Porteum biedt onderdak aan de leerlingen van drie oude middelbare scholen die eind vorig schooljaar zijn gesloten. De leerlingen krijgen voortaan les op één centrale plek in het centrum van Lelystad. De sporen van de verhuizing zijn nog goed te zien. Er staan overal nog verhuisdozen. "Sommige medewerkers hebben een enkel doosje meegenomen, maar er zijn er ook bij die hun hele lokaal vol hadden staan met spullen en dat allemaal hebben verhuisd", vertelt bestuurder Barry Lommen van Porteum in Lelystad.

Deze week komen medewerkers om verhuisdozen uit te pakken en lokalen in te richten. Leerlingen zijn vrijdag welkom voor een introductiedag. Volgende week beginnen dan de lessen.

De school bestaat uit verschillende gebouwen. Op een aantal plaatsen zijn bouwvakkers nog druk bezig. Zo zijn de wegwijzers net pas opgehangen. Het komt allemaal op tijd af, verzekert Lommen. "Als je ziet wat er allemaal in één dag gedaan wordt, zie ik het goed komen. Ik vind het wel spannend om het gebouw waar we jaren aan gewerkt hebben nu echt te betrekken. Dat mensen zich er thuis gaan voelen, staat voor mij vast. Maar het zal wel enige tijd duren."

Veel Lelystedelingen hebben mooie of juist minder mooie herinneringen aan de scholen Arcus, de Rietlanden en SGL, die nu gesloten zijn. "Je kunt de nieuwe school beschrijven als een tabula rasa, een onbeschreven blad. De geschiedenis moet hier nog geschreven worden", stelt de bestuurder. Zo is er straks dus ook voor alles een eerste keer op de de nieuwe school; bijvoorbeeld de eerste leerling die uit de klas wordt gestuurd. "Die krijgt een bloemetje", grapt Lommen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel