Bestuurder dodelijk ongeval Espelerweg niet vervolgd

NOORDOOSTPOLDER • Do 20 mei 2021 | 15:52 • Donderdag 20 mei 2021 | 15:52

Een man die in mei vorig jaar op de Espelerweg in Noordoostpolder een 6-jarig meisje en haar hond aanreed, wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie na uitgebreid onderzoek besloten. Het slachtoffertje overleed een week na het ongeval in het ziekenhuis. De hond kwam bij het ongeval om.

De bestuurder uit Emmeloord krijgt wel een boete voor het vasthouden van zijn telefoon. Volgens het OM is gebleken dat de man ten tijd van het ongeluk het toestel in zijn hand had, maar had hij beide handen ook aan het stuur. De politie deed direct na het ongeval urenlang onderzoek en voerde eind mei vorig jaar een uitgebreide reconstructie uit op de Espelerweg.

Volgens het OM liepen het meisje en haar hond op de provinciale weg toen het ongeluk gebeurde. Waarom ze daar liepen, is onduidelijk gebleven. Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder van de auto niet te hard reed. Op basis van zogenoemd zichtonderzoek is gebleken dat de Emmeloorder ongeveer 1 tot 1,5 seconde heeft gehad om het meisje op te merken.

Op basis van het onderzoek heeft een officier van justitie bepaald dat de man in strafrechtelijke zin niets te verwijten valt. Zo is er niet gebleken dat er een verband was tussen het vasthouden van de telefoon en het gebeuren van het ongeluk.

Grote impact
Het ongeval had vorig jaar veel impact in Emmeloord. Honderden volwassenen en kinderen vormden op de dag van de uitvaart een erehaag langs de Espelerweg en de Muntweg bij Emmeloord. Tijdens het voorbijrijden van de rouwauto werden lila ballonnen opgelaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel