Almere City ook volgend seizoen in eredivisie na nederlaag Excelsior

ALMERE • Ma 6 mei 2024 | 21:56 • Maandag 6 mei 2024 | 21:56

Almere City speelt ook komend seizoen voetbal op het hoogste niveau. De promovendus is door de 0-3 thuisnederlaag van Excelsior tegen NEC van maandagavond verzekerd van handhaving in de eredivisie. Daarmee hebben de Almeerders met nog twee wedstrijden te spelen dit seizoen hun doelstelling verwezenlijkt.

Afgelopen vrijdag kon Almere City zich thuis via een overwinning op SC Heerenveen al veilig spelen, maar de ploeg van Alex Pastoor bleef in het Yanmar stadion steken op een 1-1 gelijkspel tegen de Friezen. 'City' kwam na die puntendeling op 34 punten uit 32 gespeelde wedstrijden. Omdat de nummer 16 van de ranglijst Excelsior na de nederlaag tegen NEC van maandagavond nog altijd 26 punten heeft, kunnen de Rotterdammers in de laatste twee speelronden van het seizoen Almere City niet meer inhalen.

Sterk herstel na moeizaam begin
Almere City promoveerde vorig seizoen onder trainer Alex Pastoor voor het eerst in de clubhistorie naar het hoogste niveau. Na een zeer lastig begin, met slechts een punt uit de eerste zes gespeelde wedstrijden, wisten de Almeerders zich goed te herpakken tijdens hun debuutseizoen in de eredivisie en is de ploeg met nog twee wedstrijden voor de boeg dus al zeker van lijfsbehoud.

Trainer Alex Pastoor vertrekt deze zomer, nadat hij 2,5 seizoen voor de groep stond in Almere. De ervaren oefenmeester wil na deze intense jaren een periode van rust nemen. Almere City FC hoopt snel zijn opvolger te kunnen presenteren: Hedwiges Maduro is de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel