Doelman Bakker terug in basis City FC, Hilterman mag transfervrij vertrekken

ALMERE • Ma 22 april 2024 | 19:46 • Maandag 22 april 2024 | 19:46

Doelman Nordin Bakker maakt woensdag zijn rentree onder de lat bij Almere City FC, tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente. Dat verwachten technisch manager Johan Hansma en keeperstrainer Agil Etemadi van City. Hansma en Etemadi schuiven deze week aan in AlmEredivisie: De Podcast.

De afgelopen weken werd Bakker, die kampte met een liesblessure, prima vervangen door de Oostenrijker Samuel Radlinger. Bakker is na zes weken van afwezigheid inmiddels weer helemaal fit verklaard en keert als eerste doelman in Enschede terug in de basis bij Almere.

In de Podcast van Omroep Flevoland en 1Almere bespreken we elke week de verrichtingen van promovendus Almere City FC tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau.

Zoektocht naar opvolger Alex Pastoor
Presentator Martijn de Groot blikt met het duo uitgebreid terug op het nieuws van afgelopen week toen hoofdtrainer Alex Pastoor aankondigde aan het einde van het seizoen de club te gaan verlaten. Technisch manager Johan Hansma moet dus op zoek naar een opvolger voor Pastoor en heeft in de afgelopen weken al met acht kandidaten gesproken.

Club wil verder met Etemadi
Agil Etemadi was jaren keeper bij Almere City FC, maar is sinds dit seizoen de keeperstrainer bij de eerste selectie. Onder zijn leiding konden de keepers Nordin Bakker en Samuel Radlinger zich dit seizoen regelmatig onderscheiden tijdens de wedstrijden in de eredivisie. Technisch manager Johan Hansma is zeer tevreden over Etemadi en meldt dat de club graag verder wil met de geboren Iraniër, die deze zomer een aflopend contract heeft in Almere.

Over de toekomst van de andere stafleden: assistent-trainers Jeffrey Talen en Anoush Dastgir zal de club in een later stadium een beslissing gaan nemen. Deze zal mede afhankelijk zijn van de nieuwe hoofdtrainer, die binnenkort wordt aangesteld.

Optie Hilterman wordt niet gelicht
Technisch manager Johan Hansma vertelt verder in de Podcast dat Almere City heeft besloten de optie in het contract van Jeredy Hilterman niet te lichten. De spits wordt dit seizoen verhuurd aan Willem II: waarvoor hij al 16x trefzeker was in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City heeft dus een optie om het aflopende contract Hilterman te verlengen, maar kiest daar uit financieel oogpunt niet voor. Dit betekent dat Hilterman komende zomer een transfervrije status zal hebben. Hansma legt uit in de Podcast: "Ik kan mijn geld maar één keer uitgeven".

De podcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en op deze website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel