Maduro heeft interesse in overstap naar Ajax, maar City wil hem niet laten gaan

ALMERE • Ma 12 juni 2023 | 21:11 • Maandag 12 juni 2023 | 21:11

'Wij laten Hedwiges niet gaan", dat zegt directeur John Bes van Almere City FC in reactie op het nieuws dat Ajax interesse heeft in Hedwiges Maduro, nu nog assistent-trainer bij zijn club.

Maduro bevestigt tegenover Omroep Flevoland dat er concrete gesprekken zijn met de Amsterdammers en dat hij wel oren heeft in een overstap om daar als assistent-trainer aan de slag te gaan. "Natuurlijk! Ik heb meer dan tien jaar bij Ajax gezeten, woon er zeven minuten vanaf. Dus dat is voor mij heel simpel ja."

Maduro heeft nu nog een contract voor een jaar bij de Almeerse club, die afgelopen weekend is gepromoveerd naar de Eredivisie. Maduro zegt altijd te hebben aangegeven dat hij interesse vanuit Valencia of Ajax ziet als uitzondering op de gemaakte afspraken met de Almeerse club. Nu er concrete interesse van Ajax is, betekent dat desondanks niet dat hij nu meteen kan vertrekken. "Dat is niet vastgelegd", vertelt hij. "In principe kan Almere altijd zeggen dat ik moet blijven."

En voorlopig lijkt het erop dat Almere City FC hem daaraan houdt. "Hedwiges heeft een contract. Wij zijn helemaal weg van Hedwiges en de rol die hij speelt binnen deze staf en ook richting de toekomst", laat directeur John Bes van de club aan Omroep Flevoland weten. "Wij gaan er gewoon vanuit dat Hedwiges bij ons blijft en onderdeel blijft van Almere City.

Maduro geeft aan de gesprekken af te wachten. "We zullen wel zien hoe het afloopt, want ik heb het hier ook naar mijn zin."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel