Van kipsaté naar cardio, restaurant Het Wapen van Ens wordt een sportschool

ENS • Wo 23 oktober 2024 | 10:42 • Woensdag 23 oktober 2024 | 10:42

In voormalig restaurant Het Wapen van Ens in Noordoostpolder opent nog dit jaar een sportschool. Het gaat om een tijdelijke invulling van het bekende pand bij de ingang van het dorp.

Het gebouw naast de N50 moet op den duur plaats gaan maken voor woningbouw, maar plannen daarvoor zijn nog niet heel concreet.

De sportschool in Ens is een initiatief van inwoner Remco de Olde en zijn vrouw Cynthia, die nu ook al als personal trainer werkt in andere sportscholen. Remco is van oudsher voetballer, maar gaat de laatste jaren ook geregeld naar de sportschool.

Dorp mistte sportschool
Remco wilde al langere tijd in zijn eigen dorp een plek om te trainen openen. Maar omdat de uitbreiding van het bedrijventerrein van Ens op zich laat wachten, was er nog geen gelegenheid om iets te starten.

Toen het restaurant aan de Baan onlangs leeg kwam te staan, zag Remco dan ook zijn kans schoon. De gemeente Noordoostpolder had geen bezwaar tegen de tijdelijke invulling en heeft inmiddels een vergunning verstrekt.

Remco en Cynthia hebben de afgelopen tijd bij een familielid in Friesland meegekeken wat er zoal bij het runnen van een sportschool komt kijken. Ook hebben ze al toestellen aangeschaft om de sportschool mee in te richten.

De komende weken worden benut voor de voorbereidingen en aanpassingen van het interieur. In december moeten de eerste bezoekers dan gebruik kunnen maken van de sportschool.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel