Gemeente: PVV verspreidt onjuiste informatie over maaibeleid

ALMERE • Vr 18 oktober 2024 | 16:52 • Vrijdag 18 oktober 2024 | 16:52

De PVV spreekt niet de waarheid door te zeggen dat maaibedrijven in Almere alleen met elektrische apparatuur mogen werken. Dat laat de gemeente Almere weten in reactie op fractievoorzitter Annette Raijer van de PVV.

Raijer legde eerder in een interview met Omroep Flevoland een link tussen het zogeheten ecologisch maaien voor meer biodiversiteit en veronderstelde hogere kosten. "Volgens mij is dat ecologisch maaien een stuk duurder. Want bedrijven mogen alleen nog maar met elektrische apparatuur maaien. En dat maakt het juist zo duur."

Maar die bewering is volgens de gemeente Almere op meerdere vlakken onjuist. Ten eerste is er geen verplichting voor ingehuurde aannemers om elektrisch te maaien. Ten tweede worden in die ecologische zones de gebruikelijke dieselmaaimachines ingezet, omdat het elektrisch sowieso niet te doen is vanwege het grote oppervlak. Ten derde is volgens de gemeente de ecologische aanpak even duur als de methodiek van die voorheen gebruikt werd.

De wethouder liet in het debat weten juist veel complimenten te krijgen over het ecologisch maaien. Dat beleid gaat voorlopig niet veranderen.

Omroep Flevoland heeft na deze kritiek Annette Raijer om een reactie hierop gevraagd. Ze vindt het lastig voor te stellen dat de gemeente met dieselmaaiers het gras kort houdt en ze gaat de kwestie nog verder uitzoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel