Mud Masters voorbij: evenemententerrein weer omgetoverd tot bos
Na een weekend vol modder, uitdaging en plezier tijdens Mud Masters in Biddinghuizen, is het evenemententerrein achter Walibi Holland nu het toneel van grootschalige herstelwerkzaamheden. Zo’n 25.000 deelnemers trotseerden de modderige hindernissen, maar nu is het tijd om het terrein weer in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen.
In het Spijkbos van Staatsbosbeheer is een kraan druk bezig in een diepe kuil die is volgelopen met water. Aan de randen zien je de vele voetstappen nog in de modder staan.
"Dit zijn eigenlijk de loopgraven die aardig modderig zijn, waar een paar duizend man doorheen zijn geweest afgelopen zondag. Het is officieel een bospad, dus dat moeten we ook natuurlijk weer helemaal rechttrekken en egaliseren", zegt Martijn van den Oetelaar van Mud Masters. Hij is betrokken bij de opbouw, het verloop van het evenement en ook nu controleert hij of alles goed verloopt. Glad maken
Op het parcours zijn meerdere kuilen gegraven voor de realisatie van obstakels, die nu weer glad gemaakt moeten worden. "Eerst alles glad, dan strijken we de modder uit waardoor het wat kan drogen. Daaruit ontstaan soms ook nog wat graszaadjes die dan weer naar boven komen. En dan kunnen we zien hoe de rest nog verder ingezaaid moet worden om het weer helemaal mooi te krijgen," legt Van den Oetelaar uit.
Het egaliseren doet de organisatie van het evenement zelf. Inzaaien van nieuw gras wordt gedaan door terreinbeheerder Staatsbosbeheer. "Soms mogen we ook wat delen laten liggen. Dat verschilt per locatie en ook waar we wel of niet mogen graven bijvoorbeeld. Dit jaar heeft Staatsbosbeheer gezegd dat ze hier alles weer mooi strak willen hebben."
Aangetast door kruipen
Van den Oetelaar wijst op een andere locatie. Daar werd op zaterdag en zondag drinken en fruit uitgedeeld. Vervolgens mochten de deelnemers onder stroomdraden doorkruipen. Bij deelnemers bekend als De Sizzler.
"Dat is een kruipdoorgang die onder stroom staat. Enkele stroomschokjes. Zoals je kunt zien is het landschap hier enigszins wel aangetast door het vele kruipen van de deelnemers." Vervolgens wijst hij naar een naastgelegen terrein dat dit jaar duidelijk niet is gebruikt door de deelnemers. "Hier stond hij vorig jaar. Enige plooien in het landschap zijn nog herkenbaar, maar de grasmat is wel weer in mooie staat terug."
Nadat de laatste deelnemers zondag over de finish gingen begon de organisatie al met het afbreken van het parcours. "En vandaag en morgen zullen we echt alles uit het terrein halen. En dan hebben we woensdag nog voor de laatste dingetjes. Daar komt ook de schoonmaak eroverheen. En dan zullen we het weer overdragen aan het terreinbeheer van Walibi en het Staatsbosbeheer," aldus Van den Oetelaar.
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!
recent nieuws
-
Sophie bouwt Urk na met LEGO-steentjes
URK • Za 21 december • Zaterdag 21 decemberSteeds verschillende steentjes op elkaar zetten totdat er herkenbare ontwerpen ontstaan. Urker Sophie van den Berg kan de vuurtoren van Urk, kotters en vissershuisjes maken van LEGO-steentjes. "Urk va...
-
Otter is definitief thuis in Almere
ALMERE • Za 21 december • Zaterdag 21 decemberDe otter heeft zich definitief gevestigd in Almere. Dat concludeert stadsecoloog Ton Eggenhuizen. Daarmee komt de otter in heel Flevoland voor. De eerste sporen van de otter stammen uit 2015. Dat was...
-
Bijna 5000 producten voor voedselbank opgehaald met radio-actie Pot2000
ALMERE • Za 21 december • Zaterdag 21 decemberDe Pot2000-actie van middelbare school Echnaton uit Almere leverde bijna 5000 'potten' met houdbare producten op. Dit houdbare eten en drinken is vrijdagmiddag gedoneerd aan de Voedselbank Almere, in...