Tbs voor man die ex en haar moeder bedreigde

ALMERE • Wo 12 juni 2024 | 21:13 • Woensdag 12 juni 2024 | 21:13

De 33-jarige R.W. uit Amsterdam is woensdag veroordeeld tot een celstraf van 232 dagen en tbs onder voorwaarden. Dat is een lichte tbs-variant, waarbij veroordeelden niet gedwongen worden verpleegd.

De man stalkte en bedreigde zijn ex-vriendin en haar moeder in Almere. Volgens de rechtbank was hij op dat moment verminderd toerekeningsvatbaar. De celstraf loopt naadloos over in een behandeling in een tbs-instelling. De officier eiste twee weken geleden een celstraf van 241 dagen en de zwaardere tbs-variant met dwangverpleging.

Opwelling
De rechters prezen in hun vonnis dat W. grote stappen heeft gemaakt om zijn problemen op te lossen.

De Amsterdammer bekende de beschuldigingen twee weken terug tijdens de rechtszitting. "Het gebeurde in een opwelling. Het is nooit mijn bedoeling geweest haar of haar familie iets aan te doen."

Doodbedreiging
W. stuurde veel intimiderende en bedreigende tekst-, maar ook audio- en spraakberichten waarbij hij zijn ex onder meer met de dood en geweld bedreigde. Ook haar moeder kreeg via Snapchat en Messenger teksten waarin zij en haar dochter met de dood werden bedreigd.

De advocaat van de Amsterdammer vertelde in haar pleidooi dat haar cliënt zich na de geboorte van zijn kind anders is gaan gedragen. Volgens zijn vriendin veranderde hij daarna. Hij kwam bijvoorbeeld met justitie in aanraking door huiselijk geweld. Uiteindelijk heeft zij de relatie beëindigd en daarna het contact verbroken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel