College: 'Voetbalclub regelen in Almere Poort is niet onze taak'

ALMERE • Di 11 juni 2024 | 15:17 • Dinsdag 11 juni 2024 | 15:17

Als het aan het Almeerse college ligt, komt er voorlopig geen voetbalclub in Almere Poort. Dat staat in de beantwoording van vragen van Leefbaar Almere.

De partij vroeg zich af of het stadsdeel niet een eigen voetbalvereniging moest hebben, omdat er lange wachtlijsten zouden zijn bij verenigingen in andere stadsdelen. Volgens het college is dat niet waar. "Er is bij voetbalverenigingen in de omgeving nog plek voor nieuwe leden", staat in de beantwoording.

Ook vindt het college dat het niet hun primaire taak is om een voetbalclub op te richten. Daarnaast is er op dit moment ook geen geld voor.

'Snel gebouwd, weinig ontmoetingsplekken'
Leefbaar Almere kwam ook met de vragen, omdat buurtbewoners aangaven dat er weinig faciliteiten waren in de wijk. ''We hebben daar heel snel gebouwd, maar er zijn heel weinig ontmoetingsplekken. Dat is echt iets waar de mensen om vragen'', zegt raadslid Jordy Hulzebos. "Er is niet eens een echt winkelcentrum."

Raadslid Hulzebos snapt de beantwoording wel, maar gaat toch nadenken hoe hij alsnog een voetbalclub naar het stadsdeel gaat krijgen. Volgens Hulzebos kan het college wel bijdragen aan een nieuwe vereniging: "Ze bepalen wel op welke plek een voetbalclub kan komen."

In mei maakte Omroep Flevoland een reportage over dit onderwerp in Almere Poort:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel