Almere wil liever 2,8 miljoen euro in uitbreiding van sporthal stoppen dan een extra hal bouwen

ALMERE • Ma 10 juni 2024 | 16:52 • Maandag 10 juni 2024 | 16:52

Middelbare school De Meergronden in Almere Haven krijgt geen eigen gymzaal. De gemeente wil in plaats daarvan geld uitgeven aan de uitbreiding van Sporthal Haven, zodat de leerlingen het gymnastiekonderwijs daar kunnen volgen.

De oplevering van het nieuwe schoolgebouw van De Meergronden is naar schatting in 2028, maar de Sporthal Haven kan waarschijnlijk vanaf 2027 gebruikt worden door de school. "Het kan zijn dat het iets langer gaat duren", voegt de gemeente toe. Hoeveel langer dat is, daar heeft de gemeente nu nog geen zicht op.

Verwacht wordt dat de uitbreiding van Sporthal Haven 2.795.000 euro kost. Tijdens de uitbreiding kunnen gebruikers de sporthal blijven gebruiken, al kan de komst van de leerlingen voor sommige gebruikers volgens de gemeente 'beperkte' gevolgen hebben.

Schoolgebouw toe aan vernieuwing
In 2020 presenteerde de school plannen voor een nieuw schoolgebouw. Deze moest in eerste instantie te gebruiken zijn vanaf schooljaar 2024/2025, maar dat is al twee keer uitgesteld.

Het huidige gebouw is inmiddels ruim veertig jaar oud en aan vernieuwing toe. Het gebouw moet plaats maken voor de nieuwe school én woningbouw. "Dit vraagt om veel overleg met de met belanghebbenden", zegt de gemeente. "Het is een ingewikkeld project."

Ontwerp nieuw schoolgebouw

ZEEP architects and urban designers

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel