Oud-directeur Kanjer Wens laat zich onderzoeken, wordt verdacht van ontucht

ALMERE • Ma 10 juni 2024 | 13:35 • Maandag 10 juni 2024 | 13:35

Peter V. wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Dat heeft het hof in Leeuwarden besloten in een pro forma zitting. De opname in het PBC is op initiatief van de oud-directeur van stichting Kanjer Wens en zijn verdediging.

Eind 2023 kreeg de 55-jarige Almeerder 9 jaar cel voor ontucht en misbruik van dertien minderjarige jongens. Ook kreeg hij tbs met dwangverpleging. Tijdens de rechtszaak ontkende de man alles. Behalve het misbruik van een jongen dat op beeld staat.

De ontuchtpleger was de directeur van het Almeerse Kanjer Wens. Die stichting had als doel om zieke kinderen een mooie dag te bezorgen. V. organiseerde allerlei uitjes en gaf cadeaus aan de kinderen. Op die manier wist hij het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen.

Voetbaltrainer
Nadat de zaak van Peter V. in de openbaarheid kwam, staakte Kanjer Wens alle activiteiten en kwamen meer aangiftes binnen bij de politie. Andere kinderen leerde de Almeerder onder meer kennen als trainer of begeleider bij voetbalverenigingen. De slachtoffers waren tussen de acht en vijftien jaar oud.

Peter V. ging in hoger beroep tegen zijn veroordeling en neemt nu een andere houding aan. Hij was met een videoverbinding aanwezig en wil nu wel meewerken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum en zich opnieuw laten verhoren.

Spijt
De man zegt spijt te hebben van de manier waarop hij in de eerste aanleg heeft gehandeld. Nu wil hij aan alles meewerken en zegt dat hij "voor zichtzelf ook duidelijkheid wil hebben."

Ook de advocaat-generaal van het OM is akkoord met het onderzoek bij Pieter Baan. Wanneer de volgende zitting in het hoger beroep is, is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel