Hoe het strak gemaaide gras uit Dronten verdween

DRONTEN • Ma 10 juni 2024 | 6:00 • Maandag 10 juni 2024 | 6:00

Je ziet het steeds meer om je heen: groenstroken en bermen die er vroeger als een strak gemaaid gazonnetje bij lagen, maar nu veranderd zijn in verwilderde perken met bloemen en kruiden. Dat is een bewuste keuze van gemeenten, en de aanpak wordt ook steeds verder uitgerold.

De gemeente Dronten is er inmiddels twee jaar mee bezig. En met succes: het doel om de natuur een handje te helpen en meer insecten te lokken, wordt behaald.

Dat gebeurt vooral door de bermen veel minder vaak te maaien. Hierdoor krijgen de bloemen en planten meer kans om zich op die plekken te ontwikkelen.

Daarnaast heeft Dronten op verschillende plaatsen in de gemeente inheemse kruidenmengsels uitgestrooid. Het resultaat ervan daarvan is momenteel goed te zien, bijvoorbeeld bij de gemeentewerf aan De Reest, waar een bloemenzee aan margrieten te zien is. Daarnaast steken ook soorten zoals klaver, de gele morgenster en knoopkruid er de kop op.

Vlinders, wilde bijen, kevers en hommels, doen zich er tegoed aan, en dat is precies de bedoeling van de gemeente. Het beleid wordt daarom de komende jaren verder uitgerold.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel