Miljoenen rijksgeld voor Almere en Lelystad voor verbetering woningen

FLEVOLAND • Di 14 mei 2024 | 16:50 • Dinsdag 14 mei 2024 | 16:50

De gemeenten Almere en Lelystad krijgen subsidies uit het Volkshuisvestingsfonds voor het verbeteren van woningen. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Het geld is bedoeld om woningen van particulieren te verbeteren en te verduurzamen.

Almere krijgt in totaal 13,2 miljoen euro, specifiek bestemd voor Almere Haven. De bedoeling is dat met het geld 630 woningen worden aangepakt.

Lelystad krijgt van het Rijk 5,6 miljoen euro. Het plan is dat daarmee 220 woningen in Lelystad Oost worden opgeknapt.

Lees ook: Arie Slob na drie maanden in Lelystad: 'Alles wat we kunnen doen, is meegenomen'

In totaal heeft het Rijk 175 miljoen euro beschikbaar gesteld uit het Volkshuisvestingsfonds. Met het geld moeten meer dan 9.000 woningen in zestien kwetsbare wijken in Nederland worden verduurzaamd en gerenoveerd.

Derde ronde
Het Volkshuisvestingsfonds is opgezet in 2021. De subsidie uit het fonds is bedoeld voor het opknappen van vervallen huizen en het energiezuiniger maken van woningen. Daarnaast kan het geld gebruikt worden om de leefbaarheid te verbeteren en de veiligheid te bevorderen in de kwetsbare wijken.

De 13,2 miljoen en de 5,6 miljoen euro die Almere en Lelystad krijgen zijn afkomstig uit de derde ronde uitkeringen van het fonds. In de eerste ronde van het fonds kreeg de gemeente Lelystad 39 miljoen euro om woningen te verduurzamen.

Lelystad blij
Een woordvoerder van de gemeente Lelystad laat weten erg blij te zijn met de subsidie: ''Concreet kunnen we nu ook buurthuizen, buurtpleinen en ander maatschappelijk vastgoed aanpakken.'' De gemeente Almere heeft nog niet gereageerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel