Kermisexploitant: 'Ik verwacht geen rellen op de kermis in Almere Stad'

ALMERE • Di 14 mei 2024 | 5:11 • Dinsdag 14 mei 2024 | 5:11

Er worden geen extra beveiligingsmaatregelen genomen op de kermis die woensdag in Almere Stad van start gaat. Begin deze maand waren er nog rellen op de kermis in Emmeloord en het aantal incidenten op en rond andere kermissen in het land neemt ook toe.

Op de Esplanade zijn de eerste attracties al bijna opgebouwd. Voorbijgangers hebben wel weer zin in een kermis in de stad. "Ik vind het wel leuk", zegt een oudere mevrouw die haar dagelijkse ommetje maakt. "Die muziek en een beetje gezelligheid." En ook een jongere vrouw is enthousiast. "Ik ga altijd", zegt ze.

Toch twijfelen ze als ze gevraagd wordt of ze vrezen voor rellende jongeren, zoals onlangs in Emmeloord. "We leven in een vreemde wereld", zegt de oudere vrouw. "Het is niet anders meer."

"Het is gewoon irritant"
De aanleiding voor de ongeregeldheden in Emmeloord was een vechtpartij tussen een medewerker van de kermis en een bezoeker. "Die ruzies gaan af en toe te ver," denkt de jonge vrouw. "Het is gewoon irritant."

De kermisexploitanten zijn niet zo somber. "Ik zie wel dat er vaker opstootjes en vechtpartijen zijn," zegt Jan Lemmerman van Crazy Jumbo. "Maar ik denk dat de organisatie de beveiliging goed op orde heeft."

Er hangen natuurlijk wel camera's en er zijn dranghekken en er zal ook beveiliging rond lopen, maar niet meer dan normaal, laat een woordvoerder van Almere City Marketing weten.

Verschil in attracties
Kermisexploitant Evert Arjaans, van De Rockstar Rupsbaan loopt al een tijdje mee. "Ik kan niets doen tegen die toenemende vechtpartijen," zegt hij.

"Het hangt ook een beetje af van de attractie die je hebt. Jeugd hangt graag bij breakdance en autoscooter tenten. Die hebben meer last van opstootjes dan wij met een familie-kinderattractie. Maar ik verwacht niet dat het in Almere verkeerd gaat."

Een oudere man, die z'n kleinkinderen weleens meeneemt naar de kermis is een beetje gerustgesteld. "Ik denk dat het goed is dat er camera's hangen," zegt hij. "Ik heb nu zelf ook een camera in de tuin."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel