Aanslag in Almere: 'De complete roldeur is eruit geblazen'

ALMERE • Vr 10 mei 2024 | 12:29 • Vrijdag 10 mei 2024 | 12:29

Een explosie bij een bedrijfspand aan de Neonweg in Almere heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de toegangsdeur van het pand zwaar beschadigd.

De vestiging van het bedrijf Click Global B.V. maakt deel uit van een afgesloten bedrijventerrein dat alleen toegankelijk is via een op afstand te bedienen hek. De daders lieten het explosief rond 04.50 uur bij de roldeur van het pand afgaan.

Om toegang te krijgen tot het terrein hebben de daders een deel van het hek aan de zijkant kapot geknipt. Of ze vervolgens met een auto het terrein zijn opgereden is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of de daders het pand zijn binnengegaan. Volgens een ondernemer die ook op het terrein zit en een melding kreeg van zijn beveiligingsbedrijf lag door de klap de complete roldeur eruit. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en is op zoek naar getuigen en beelden van beveiligingscamera's.

Geen ruzie en geen voorraad
De eigenaar van Click Global B.V. reageert vanuit het buitenland geschokt op de aanslag op haar pand. "Wij handelen online in telefoons en accessoires en begrijpen hier helemaal niets van. We hebben met niemand ruzie of problemen. Ook met de buren op het bedrijventerrein hebben we goed contact", vertelt directeur Khorshid Ahmad. "Wij zitten hier sinds vorig jaar augustus en hebben een tweejarig huurcontract. Wij hebben niet echt heel veel voorraad op deze locatie liggen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel