Van bitterballenbingo tot Mario Kart: studentenfestival krijgt tweede editie

ALMERE • Wo 8 mei 2024 | 17:07 • Woensdag 8 mei 2024 | 17:07

Vulva cupcakes (kutcakes) versieren, lasergamen in de Nieuwe Bibliotheek of aan het grootste kussengevecht van Almere meedoen? Dat kan tijdens het gratis festival Breach op donderdag 30 mei. Door de stad zijn verschillende locaties waar Almeerse studenten en jongeren aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen.

De naam van het festival ‘Breach’ is bedacht door studenten en betekent openbreken. Met dit evenement wil de organisatie dan ook drempels tussen groepen jongeren openbreken.

"Jongeren hebben vaak het idee dat er weinig te doen is in Almere. We willen met Breach laten zien dat de stad genoeg leuke plekken heeft", vertelt Lin de Jong, één van de organisatoren van Breach.

Een jaar geleden werd de eerste editie van Breach georganiseerd. "Het was toen nog een stuk kleiner", zegt De Jong. Toch kwamen er al veel studenten op het festival af en was het een succes. Breach zal daarom ook jaarlijks terugkeren.

Ruim 55 activiteiten
Voor de tweede editie wordt grootst uitgepakt, zo zijn er maar liefst acht locaties bijgekomen. Op elf locaties in de stad, waaronder de Kunstlinie, Strand 22 en Poppodium De Meester, worden activiteiten georganiseerd.

In totaal zijn er meer dan 55 activiteiten. Denk aan een Silent Disco, Glow in the Dark bunkertrefbal, Mario Kart XL en een bitterballen bingo. Breach festival wordt afgesloten met een after party in de Kunstlinie.

Voor Almeerse studenten en jongeren
Breach is georganiseerd door en voor studenten en is een samenwerking tussen Almeerse mbo- en hbo-instellingen, de gemeente, het bedrijfsleven en verschillende culturele organisaties. Alle studenten van Almere en jongeren tussen de 16 en 27 jaar die (nog) niet studeren zijn welkom.

Het festival duurt van 19:00 tot 03:00 uur. Bij de Nieuwe Bibliotheek kan je op donderdag 30 mei een entreebandje halen.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel