NOS-sportcommentator Andy Houtkamp uit Dronten stopt na de Spelen

DRONTEN • Wo 8 mei 2024 | 16:57 • Woensdag 8 mei 2024 | 16:57

NOS-sportcommentator Andy Houtkamp gaat na de Olympische Zomerspelen met pensioen. "Ik ga met pensioen na 44 jaar. Elk weekend werken, dat zou ik wel wat minder willen."

De komende spelen zijn de negende Olympische Zomerspelen van de 66-jarige Drontenaar en de laatste dag van het evenement is ook gelijk zijn laatste werkdag.

'Middelpunt van de wereld'
Voor Andy zijn de spelen hoogtepunten uit zijn carrière. "Het mooiste evenement wat er bestaat. Mensen die er niet zijn geweest, die kunnen zich niet voorstellen dat een stad twee weken lang het middelpunt van de wereld is."

Hij verwacht dat atlete Femke Bol hoge ogen gaat gooien in Parijs, maar ziet ook grote kansen voor Sifan Hassan. "Zij staat een beetje in de schaduw van Bol, maar misschien gaat ze wel drie medailles pakken."

Valutahandelaar
Houtkamp zat niet altijd in de sportjournalistiek. Zijn eerste baan was iets heel anders, namelijk valutahandelaar. Daarnaast voetbalde en honkbalde hij op hoog niveau. Na een zware blessure werd hij ontdekt door een eindredacteur van NOS Langs de Lijn als sportverslaggever.

Nu dus binnenkort veel vrije tijd voor Houtkamp. Hij gaat vooral het vaste stramien missen van werken en de internationale toernooien bij de atletiek. "Ik woon in Dronten aan de golfbaan, dus je mag raden wat ik ga doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel