Rioolbuis moet gerepareerd worden: Verkeer rond station Lelystad moet omrijden

LELYSTAD • Zo 5 mei 2024 | 11:58 • Zondag 5 mei 2024 | 11:58

Verkeer rond het station Lelystad moet vanaf maandagochtend rekening houden met een omleiding. Door reparatie van het riool is de Middenweg tot en met woensdag afgesloten voor doorgaand verkeer.

Bij controle van het riool is gebleken dat er een lek zit in een van de buizen, precies in de bocht nabij het station. Hoewel het lek geen gevolgen heeft voor de riolering van de omwonenden, moet het wel snel worden gerepareerd. Dat gebeurt vanaf maandag en moet binnen drie dagen zijn afgerond.

Omrijden
Door de reparatie is de Middenweg dus afgesloten voor doorgaand verkeer en kan er geen gebruik worden gemaakt van de onderdoorgang bij het station. Dit is een van de drukste wegen in het Lelystadse stadshart.

Doorgaand verkeer wordt geadviseerd via de Zuigerplasdreef, Lindelaan en Kustendreef noordwaarts te rijden. De adviesroute zuidwaarts is via de Visarenddreef en Westerdreef. De Stationslaan en kiss and ride-strook aan de westzijde van het station zijn wel bereikbaar.

Bussen
De stads- en streekbussen, taxi's en de hulpdiensten kunnen wel via de Middenweg blijven rijden. Voor hen blijft er een weggedeelte beschikbaar.

Ook blijft de Zilverpark-parkeergarage bereikbaar. Verkeersregelaars helpen om het verkeer in goede banen te leiden. Voor (brom)fietsers en voetgangers hebben de werkzaamheden geen gevolgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel