Streefbedrag voor gamer Dave (14) gehaald: 'Hopelijk ben je snel weer online'

LELYSTAD • Di 23 april 2024 | 11:40 • Dinsdag 23 april 2024 | 11:40

Binnen korte tijd is het benodigde bedrag opgehaald om een nieuwe spelcomputer te kunnen kopen voor de 14-jarige Dave uit Lelystad. In totaal was er dinsdagochtend bijna 2000 euro binnen, terwijl er 1500 euro nodig was.

De initiatiefneemster van de actie, Stephanie Dussel, zegt dat de jongen het fantastisch vindt. "Hij was er helemaal van ondersteboven. Zijn moeder belde mij in tranen op, ze kunnen het niet geloven."

Zelf is ze overdonderd door de hartverwarmende berichten en donaties. "Ik heb er werkelijk geen woorden voor. Het is zo snel gegaan." Omdat er extra geld is opgehaald, krijgt het broertje van Dave ook nog wat leuks.

Brand
Ruim vier maanden geleden verwoestte een brand Dave zijn woning en ook zijn computer. De tiener gaat naar het speciaal onderwijs en gebruikt een gamecomputer om vrienden te maken en met ze te praten.

Het verhaal heeft mensen geraakt. Veel mensen die doneren laten anoniem een bericht achter voor de jongen. "Als gamer snap ik hoe belangrijk het sociale contact kan zijn! Hopelijk ben je snel weer online!" schrijft een donateur en een ander: "Succes Dave, ik hoop dat je snel weer kunt gamen en met je vrienden kunt praten."

Lees ook: De computer van Dave (14) werd verwoest en daarmee ook zijn online contact: 'Soms wel eenzaam'

'Koop de beste!'
Laura schrijft: "Het bedrag is er al maar ik weet dat een goede game pc ook duurder kan zijn. Veel plezier alvast met je nieuwe pc" en donateur Christiaan: "Koop de beste...". Ook Wim en Eva hebben geld gedoneerd. Wim "Het is belangrijk en je van harte gegund" en Eva: "Hopelijk kun je er een mooie gamersmuis bij doen!"

Een anonieme donateur is blij dat het benodigde bedrag binnen is, maar doneert toch nog en schrijft: "Dave, die game computer is al bij elkaar! Ontzettend fijn na de lastige periode die jullie als gezin meegemaakt hebben. Hopelijk word het bedrag mooi groot en kan jij er een fantastische game stoel oid bij halen om het helemaal compleet te maken!" Ook wordt via sociale media een extra scherm aan de jongen aangeboden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel